zaterdag 8 augustus 2015

Naar Lemmer

Onze gewijzigde plannen brengen ons op ochtendlijk cachepad.
De eerste zit tegenover ons hotel.
We fietsen kriskras door Enkhuizen op zoek naar caches en een belegd broodje.
Om 12u15 kunnen we op de veerboot.
Er zitten en staan al heel wat gegadigden, met en zonder fiets.
Op het bovendek worden tuinstoelen bijgezet voor de liefhebbers als er na het inladen van de fietsen nog plaats overblijft.
Er blijft een beetje plaats.
Binnen is er ruimte zat
Wij nemen plaats binnen op het bovendek bij twee Hollandse dames die honderduit kwetteren.
Bij aankomst in Stavoren blijft de verwachte chaos om fietsen en hun rechtmatige eigenaars weer samen te brengen uit
Het verloopt heel vlot en gedisciplineerd.
Op naar een eerste cache vlakbij de haven.
Voor we het goed en wel beseffen zijn we Stavoren al uitgefietst.
Het vrouwtje van Stavoren hebben we niet gezien.
De taverne met dezelfde naam wel.
Friesland is langs de kust niet helemaal plat.
Af en toe moet er een tandje bijgestoken worden. Is het niet voor de glooiing, dan wel voor de wind.
Als we Lemmer bereiken blijkt er ook hier feest te zijn.
Veel drukte, veel kraampjes, veel lawaai.
De routebordjes zijn hierdoor niet goed zichtbaar.
Maar we vinden de weg naar het hotel wel.
In onze reispapieren staat: Hotel it Heechhus.
In de praktijk komen we terecht in Hotel Lemmer.
Dit blijkt te bestaan uit 3 subhotels.
Wij worden in de Zeilmakerij ondergebracht.
Onze gastheer is de vriendelijkheid zelve.
De accommodatie is ondermaats.
Zeker niet het beloofde 3 of 4 ****
Een vergelijkend warenonderzoek met de andere 2 hotels die in de reisgids opgenomen zijn (maar die wel buiten Lemmer liggen) doet ons besluiten dat we radwegreisen toch wel op de hoogte zullen brengen.
Het hotel heeft geen keuken, dat betekent dat we buitenshuis in het centrum van Lemmer terecht kunnen.
Man, man, wat een reuzenporties.
We kunnen gewoon van de kaart eten voor 25 euro per persoon. Is de rekening hoger, dan wordt de opleg afgerekend.
Aperitief: rosé champagne (maar neem dat maar met een korrel zout, lijkt eerder kirr royal)
Als voorgerecht eet Linda een reuzenbord salade met mozarella.
Mijn salade met huisgerookte eendenborst en sinaasappel moet in omvang niet onderdoen.
Eigenlijk was dit al voldoende als avondmaal.
Volgt nog pasta Emma, met scampi en een zoetzuur sausje. (ik zou bij deze saus eerder voor rijst kiezen).
Nederlanders kiezen voor de gekste combinaties.
Voor een dessert hebben we wijselijk gepast.
Nadien nog een wandelingetje door Lemmer.
Gevonden: een bakker die op zondag open is én belegde broodjes verkoopt. En de Spar die op zondagvoormiddag open is.

De weersvoorspellingen blijven uitstekend.